Weer werken, studeren en printen

Gepubliceerd op: 28 mei 2020 10:14

Wij breiden onze dienstverlening een stukje uit! Vanaf 2 juni ben je weer welkom om te werken, studeren, printen en kopiëren.

Kort verblijf voor printen en gebruik computers en werkplekken

Vanaf 2 juni is het weer mogelijk om gebruik te maken van werkplekken, computers en kopieermachines. De insteek blijft dat een bezoek aan de bibliotheek gaat om een kort verblijf. Vandaar dat een computer maximaal 30 minuten gebruikt mag worden. Je maakt gebruik van de computers door je vooraf te melden aan de balie. Indien je individuele hulp nodig hebt bij het gebruik van de computer, blijft de medewerker op 1,5 meter afstand. Er kan geen (munt-)geld gewisseld worden. Voor het gebruik van de kopieermachine dient je gepast muntgeld mee te nemen. 

Quarantainetijd verkort

Naast de uitbreiding van onze dienstverlening heeft ook het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangegeven dat de quarantainetijd voor ingeleverde boeken beperkt kan blijven tot 36 uur in plaats van de eerdere tijd van 72 uur. Dit betekent dat het verwerken van ingeleverde boeken sneller kan en dat deze boeken weer eerder door jou geleend kunnen worden. 

Vanaf maandag 18 mei ontvangt de bibliotheek weer leden. Sindsdien hebben duizenden bezoekers een kort bezoek gebracht aan de zeven vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek. “De reacties waren heel positief. Leden zijn blij dat ze weer fysieke boeken kunnen uitzoeken in de bibliotheek” vertelt directeur Jan Gommer. “Ook de medewerkers zijn blij dat ze hun vaste gezichten weer zien in de bibliotheek. Alles verloopt goed en rustig, vandaar dat we besluiten om de dienstverlening verder uit te breiden.”