UitleenBieb van start

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 19:00

Wat een prachtig nieuws van de overheid dat de Bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen. Maar nog even geduld.

Snel maar verantwoord

We willen zo snel mogelijk maar verantwoord klanten ontvangen. De veiligheid van klanten en medewerkers is het belangrijkste. Binnen de regels van 1,5 meter afstand moeten we de dienstverlening aanpassen. Materialen voor routing en desinfecteren zijn besteld.

18 mei gedeeltelijk open

De bibliotheken zijn aangepast aan de richtlijnen van de overheid en gaan open voor een kort bezoek. Leden kunnen boeken inleveren en nieuwe boeken lenen. Er wordt geen boete gerekend over reeds geleende materialen. Reserveren is dan ook weer mogelijk. Helaas is er nog geen mogelijkheid om te lezen, werken, studeren of koffie te drinken. Ook wachten we nog met het programmeren van activiteiten, spreekuren en cursussen. Vanaf maandag 18 mei is iedereen welkom tijdens openingstijden van de plaatselijke bibliotheek.

AfhaalBieb

Tot die tijd is het mogelijk om boeken aan te vragen via de AfhaalBieb. Dit pakket staat op afspraak klaar in de bibliotheek. Dit kan een verrassingspakket zijn, maar een lener kan ook een voorkeur voor een genre of titel doorgeven. We sluiten aan bij de persoonlijke wensen van de lener. Het kan zijn dat specifieke titels zijn uitgeleend. Er is geen boekentransport mogelijk tussen onze vestigingen, dus de boeken komen uit de collectie van de eigen bibliotheek.

Word online lid en profiteer van deze mogelijkheid om boeken te lenen. Bel de bieb, 088 0080700, voor hulp bij het invullen van het aanvraagformulier.