Urk zoekt kunsttalent

Gepubliceerd op: 18 september 2018 13:58

Alle kunsttalenten van Urk meld je aan en doe mee!

Op 16 november 2018 zal  voor het vierde keer de Urker Kunstprijs, bestaande uit een bedrag van € 500, door de wethouder Kunst en Cultuur worden uitgereikt. De uitreiking vindt plaats in het gemeentehuis om 17.00 uur.  De werkgroep Kunstprijs heeft inmiddels besloten dat dit jaar de categorie ‘Vrij Werk’ centraal staat.

Win €500,-

De prijswinnaar ontvangt € 500,-, op voorwaarde dat dit bedrag wordt besteed ter verbreding of verdieping van kunst. Deelnemers kunnen hun werk op 16 oktober 2018, tussen 14.00 -18.00 uur in de bibliotheek afgeven aan de werkgroep of mailen naar scab@flevomeerbibliotheek.nl.

100 jaar Zuiderzeewet

Deelnemers dienen zich wel te houden aan een aantal voorwaarden. Per kunstenaar mag slechts één kunstwerk worden ingediend. Dit dient een nieuwe, originele creatie te zijn van materiaal naar keuze. De deelnemer geeft bij de aanbieding van het kunstwerk naam, adres, leeftijd en achtergrond door en tevens een toelichting op de onderwerpkeuze.

Het onderwerp is : 100 jaar Zuiderzeewet. De ingezonden werken zullen gepresenteerd worden aan de bevolking van Urk.

De werkgroep Kunstprijs nomineert een drietal kandidaten (met motivatie) en geeft deze door aan de jury, zijnde het college van Burgemeester en Wethouders van Urk. Daarbij wordt gelet op kwaliteit. Het werk wordt gezien in relatie tot de ontwikkeling van de kunstenaar.

Het college van Burgemeester en Wethouders bepaalt wie van de drie kunstenaars de winnaar van de Urker Kunstprijs 2018 wordt.