Vakantiebieb ruim voor zomervakantie open

Gepubliceerd op: 29 mei 2017 10:28

Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de bibliotheek. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een ruime selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb opent 1 juni 2017 voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij.

Lezen in vakantie is leuk en slim

Kinderen die tijdens de zomervakantie weinig of niet lezen, lopen kans een aantal niveaus terug te vallen in hun leesontwikkeling. Daarom is het blijven lezen in een lange vakantieperiode zo belangrijk. Maar lezen is ook leuk en vooral handig met de e-books van de VakantieBieb. Alle jeugdtitels zijn overzichtelijk aan leeftijdscategorieën gekoppeld. Enkele voorbeelden van humoristische, historische en spannende jeugdtoppers zijn: Dolfje Weerwolfje van Paul van Loon, Het toernooi van Gorlan van John Flanagan, Klem! van Mirjam Oldenhave en Verdacht van Carry Slee.

Nieuw: Klassenchallenge met bekende auteurs

Tot en met 28 juni 2017 is er een interactieve Klassenchallenge, waarin twee bekende jeugdauteurs basisschoolleerlingen uitgedagen hun zomerverhaal met beelden en/of woorden af te maken. Ze hebben allebei zoveel ideeёn over de afloop van hun verhaal, maar kunnen niet kiezen en vragen daarom hulp bij hun probleem. Het promotiefilmpje voor groep 3 t/m 5 is gemaakt door Paul van Loon en die voor groep 6 t/m 8 door Mirjam Oldenhave. Elke klas kan één inzending sturen naar vakantiebieb@kb.nl. De winnende klas ontvangt op 5 juli voor de eigen schoolbibliotheek een fysiek boekenpakket van 25 VakantieBieb titels. Op vakantiebieb.nl/klassenchallenge zijn de beide zomerverhalen, de
actievoorwaarden en alle informatie te vinden.

E-books lezen zonder internet

De VakantieBieb-app is via de App Store of Google Play te downloaden op een tablet of smartphone. Voor het lezen is geen internetverbinding nodig, de boeken zijn altijd op voorraad in de VakantieBieb en gekozen exemplaren komen in de eigen digitale boekenkast te staan. Ideaal dus voor de vakantieperiode en bovendien een zomercadeau voor iedereen, lid of geen lid van FlevoMeer Bibliotheek. Speciaal voor lezers met
dyslexie is een deel van deze e-books te lezen in een aangepast lettertype, de ePub-versie. De VakantieBieb sluit op 31 augustus 2017.