FlevoMeer Bibliotheek Dronten bouwt aan de toekomst

Gepubliceerd op: 11 juli 2022 08:53

De samenleving verandert snel en de Bibliotheek ontwikkelt mee. Zo biedt FlevoMeer Bibliotheek veel meer dan alleen een mooie collectie. De Bibliotheek is de centrale plek waar iedereen welkom is voor ontdekking, studie, ontwikkeling en ontspanning. Om een fijne, aantrekkelijke en inspirerende verblijfsplek te zijn voor jong en oud, zal na de zomervakantie de complete Bibliotheek in Dronten een metamorfose ondergaan.

De verbouwing

Van 15 september t/m 27 september wordt de Bibliotheek in Dronten verbouwd. Dit betekent dat de Bibliotheek tijdens deze periode gesloten is. Leden die niet zo lang zonder boek of film kunnen zijn welkom om van 1 t/m 14 september het dubbele aantal materialen te lenen. Vanaf 28 september is de bibliotheek weer geopend. Iedereen die nieuwsgierig is kan vanaf 13.00 uur een tour krijgen door de vernieuwde bibliotheek.

Tijdens de sluiting kunnen er geen materialen geleend of ingeleverd worden. Heb je materialen thuis die in deze periode ingeleverd moeten worden? De inleverdatum wordt automatisch verplaatst naar de eerstvolgende dag dat de Bibliotheek weer open is. Ook worden er van donderdag 15 september t/m zaterdag 1 oktober geen boetes opgebouwd.

Iedereen is welkom

Zo wordt de jeugdafdeling een leuke, spannende en uitdagende plek vol nieuwe snufjes en dingen om te ontdekken, lezen en leren. Met voldoende chill-, zit- en leesplekken voor iedereen van 0-18 jaar. Zo zetten we extra in op leesbevordering en leerplezier van kinderen en jongeren.

De volledige volwassenencollectie komt overzichtelijk op één verdieping, makkelijk te bereiken met de trap of de lift. Waar al je favoriete boeken vlakbij elkaar staan. Met een mooie plek om rustig een krant of een tijdschrift te lezen. Of waar je een potje kunt schaken op ons prachtige handgemaakte schaakbord.

Met vergader- en studieplekken wordt de tweede verdieping van de Bibliotheek dé plek in Dronten waar je kunt werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Van een plek om te studeren, tot het werken aan taal-, reken- of digitale vaardigheden. Van een vraag voor het Informatiepunt Digitale Overheid tot het binnenlopen bij een van de spreekuren. En van het volgen van een inspirerende lezing tot het deelnemen aan een interessante workshop of cursus. Hiermee werken we aan een positief leerklimaat en creëren we gelijke kansen voor inwoners.

Waar kan ik mijn boeken inleveren?

Je hoeft je boeken niet in te leveren tijdens de sluiting. De inleverdatum wordt automatisch verplaatst naar de eerstvolgende dag dat de Bibliotheek weer open is. Ook worden er van donderdag 15 september t/m zaterdag 1 oktober geen boetes opgebouwd.

Kan ik mijn reservering ophalen?

Tijdens de sluitingsperiode kun je niet terecht in de bibliotheek. Wil je tijdens de sluitingsperiode materialen reserveren en ophalen? Vink dan aan dat je ze in een andere vestiging wilt ophalen.

Ik moet mijn boeken inleveren tijdens de sluitingsperiode

Ik wil toch boeken lenen

Dat kan. Met je bibliotheekpas, kun terecht in alle vestigingen van FlevoMeer Bibliotheek en in De Nieuwe Bibliotheek in Almere. Inleveren kan gewoon in Dronten als we weer open zijn.