Cassandra is Voorleeskampioen van Lelystad

Gepubliceerd op: 25 maart 2022 09:30

Cassandra van basisschool De Triangel mag zich Voorleeskampioen van Lelystad noemen. Woensdag 23 maart won zij de plaatselijke voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd 2022 in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Na een spannende strijd tussen zeven scholen is Cassandra Kriek uitgeroepen tot de winnaar van de Lelystadse voorleeswedstrijd. De jury, bestaande uit JTL-regisseur Hetty Beugelink en Ron Grootendorst van de VoorleesExpress, prees winnares Cassandra om haar stijl. “Cassandra nam ons mee in haar spannende verhaal. Ze wisselde goed af in de verschillende stemmen, waardoor het publiek geboeid en aandachtig bleef luisteren. Ook de emotie werd goed overgebracht.”

Hoog niveau

Alle basisscholen van Lelystad kregen een uitnodiging om mee te doen aan de voorrondes van de Voorleeswedstrijd. Zeven scholen schreven zich in. Demi van De Triangel, Richeynah van De Optimist, Eline van De Tjotter, Famke van De Boeier, Veerle van De Horizon, Cassandra van De Triangel en Shuly van De Poolster hun mooiste voorleesstem op in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad om de jury te overtuigen. Winnares Cassandra las voor uit ‘De Magische Apotheek’ van Anna Ruhe en blonk uit met een prettig leestempo.

Provinciale finale

Cassandra mag Lelystad gaan vertegenwoordigen tijdens de provinciale voorleesfinale. Deze vindt plaats op 12 april. De winnaar van deze finale gaat Flevoland vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale op 25 mei. De twaalf provinciekampioenen strijden dan in TivoliVredenburg in Utrecht om de titel ‘Nationale Voorleeskampioen’.