Week van de Leesclub

Gepubliceerd op: 22 januari 2019 12:24

Van 28 januari tot en met 3 februari vindt de eerste Week van de Leesclub plaats. Doel van deze campagne is het stimuleren van lezers om met anderen over boeken in gesprek te gaan door deel te nemen aan leesclubs. De Week van de Leesclub is een initiatief van verschillende leescluborganisaties, bibliotheken, Hebban.nl en het magazine Boekenpost.

De Week van de Leesclub

Een leesclub is een goede stimulans om aan het lezen te komen. Leesclubs zijn er in allerlei vormen, voor mensen met veel leeservaring en voor mensen voor wie lezen moeilijk is.
Lidewijde Paris, auteur van o.a. Hoe lees ik? en oprichter van de Lees!ambassade, is ambassadeur van de Week van de Leesclub. Haar doel is het literaire lezen op een toegankelijke en onderhoudende manier promoten. Dit sluit naadloos aan op de doelstellingen van de Week van de Leesclub.

Mijn leeskring

FlevoMeer Bibliotheek heeft een speciale dienstverlening voor leeskringen. Via de website www.mijnleeskring.nl kan men groepen aanmelden. Ook kan men oproepen plaatsen om een leeskring te vormen. Voor € 80,- per jaar (per leeskring) kan men titels uit de lijst reserveren. De bibliotheek zorgt dat op het gewenste moment per titel 6 exemplaren beschikbaar zijn. Jaarlijks wordt de lijst aangevuld met ongeveer 12 titels. Daarnaast is voor aangesloten leeskringen aanvullende informatie over de boeken beschikbaar, recensies en interviews.