Wethouder Brouwer reikt certificaten Digisterker uit

Gepubliceerd op: 27 oktober 2017 13:08

“Ik vind het ontzettend stoer wat jullie gedaan hebben”, zegt wethouder Freek Brouwer bij het uitreiken van het certificaat Werken met de e-overheid aan de deelnemers aan de cursus Digisterker in bibliotheek Urk.

“Als je ziet wat je allemaal moet kunnen met Mijnoverheid.nl en hoe belangrijk het is om daarin zelf verantwoordelijkheid te nemen. Dat hebben jullie gedaan, van harte gefeliciteerd”. De deelnemers Co van den Heuvel, Dina Loosman, Marie Schraal, Corrie Koffeman en Heiltje Bontkes kregen bovendien een prachtige Parker pen van de gemeente Urk cadeau.  

De vijf deelnemers leerden tijdens de cursus Digisterker hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen. Zoals: hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je het? Hoe werk je met de websites van het SVB, de Belastingdienst en de gemeente, waar kun je bijvoorbeeld huurtoeslag aanvragen of hoe vraag je een paspoort aan? 

“Ik ben trots op mezelf. Nu hoef ik anderen niet meer te vragen om me te helpen, want ik kan het zelf,” vertelt deelnemer Heiltje Bontkes. Zij volgde eerst de cursus Klik en Tik in de bibliotheek om de basisvaardigheden omgaan met de computer te leren. Daarna ging zij verder met de cursus Digisterker.