Flevoland twee voorleeswinnaars rijker

Gepubliceerd op: 12 april 2018 11:22

Nikki de Boer van basisschool De Zevensprong in Emmeloord en Maud Visser van Zuyderzee Lyceum in Emmeloord hebben de provinciale finale gewonnen van respectievelijk De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs, en Read2Me!, voor brugklassen in het voortgezet onderwijs.

Bij Nikki werd het publiek meegevoerd door het humorvolle en herkenbare verhaal toen zij voorlas uit het boek Omgeruild van Fiona Rempt. Maud wist de spanning goed op te bouwen bij het voorlezen van het boek Ademnood van Marion van Coolwijk. De jury die lette op zaken als tempo en het voelbaar maken van emoties, had geen gemakkelijke taak, maar was uiteindelijk unaniem in de keuze voor Nikki en Maud.

De finale van De Nationale Voorleeswedstrijd was dit jaar extra spannend: deze voorleeswedstrijd bestond 25 jaar! De Flevolandse winnaar is dus één van de kanshebbers om de 25ste Voorleeskampioen van Nederland te worden. In totaal tien basisschoolleerlingen en vijf brugklasleerlingen uit alle Flevolandse gemeenten hebben op 10 april jl. in De Kubus, in Lelystad, voorgelezen tijdens dit door de Flevolandse bibliotheken georganiseerde evenement.

De presentatie was in handen van Tim Calis. Tijdens de pauze van het ochtendprogramma was er een optreden van zangeres Elise de Koning. ’s Middags maakte kinderboekenschrijver Gideon Samson zijn opwachting.De twee Flevolandse winnaars mogen het opnemen tegen de andere provincialekampioenen tijdens de landelijke finales die worden gehouden op respectievelijk 23 mei (De Nationale Voorleeswedstrijd) en 26 mei (Read2Me!).