Yoleo maakt lezen leuk en makkelijk(er)

Gepubliceerd op: 22 oktober 2019 14:14

Een hybride boek, wat is dat nu weer? Wat een hybride auto is weet iedereen wel, maar een hybride boek is niet echt bekend. In een hybride boek zijn audio en tekst gecombineerd. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen, is lezen lezen met Yoleo leuk en makkelijk(er).

Yoleo is ontwikkeld voor zwakkere lezers en kinderen met dyslexie. Tijdens het luisteren van het boek lees je mee met de tekst. De snelheid, lettergrootte en het lettertype kies je helemaal zelf. Naast de mogelijkheid van het lezen van 80 e-books stimuleert Yoleo op allerlei manieren om te lezen. Door het lezen van boeken verdien je punten om je virtuele kamer mee in te richten.

Gratis voor bibliotheekleden

Als bibliotheeklid is het gebruik van Yoleo gratis. De app houdt precies bij waar je in je boek gebleven bent, zodat je de volgende keer gelijk weer verder kunt lezen. Het maken van een account is eenvoudig: na het registreren stuurt Yoleo een activatielink naar je mailbox.