Zwerfafvalproject van start

Gepubliceerd op: 31 mei 2018 17:20

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder heeft samen met gemeente Noordoostpolder apparatuur aangeschaft om plastic afval te kunnen verwerken tot nieuw afval. Binnenkort kunnen scholen bij de bibliotheek komen om een les hierover te volgen.

Project Zwerfend afval

Leerlingen van groep 6, 7 of 8 komen naar de bibliotheek voor een actieve les over wat je met plastic afval kunt doen (circulaire economie). De les wordt in de bibliotheek gegeven en bestaat uit een plenaire uitleg over plastic zwerfafval en wat er met dit afval gedaan kan worden. Vervolgens gaan de kinderen in groepjes aan de slag met het onderscheiden van verschillende soorten plastic afval, het shredderen van plastic, extruderen en vervolgens 3d printen.

Het doel is om kinderen bewust te laten worden wat het probleem en  gevolg is van plastic (zwerf)afval in het milieu en dat zwerfafval prima gerecycled kan worden.

Vraag de les aan.

Via de website http://www.nmegids.nl/nop/ krijgen basisscholen in de Noordoostpolder activiteiten en projecten op het gebied van natuur- en milieueducatie aangeboden. Ook de les Zwerfend afval van FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder kan hier gereserveerd worden. Kies voor Project Zwerfafval: Het Plastic afvalprobleem.