Kinderopvang

Al vroeg beginnen met voorlezen zorgt ervoor dat kinderen later meer en beter kunnen lezen. Het vergroot de woordenschat, versterkt het taalgevoel en prikkelt de fantasie! FlevoMeer Bibliotheek helpt peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en gastouders en de naschoolse opvang met (voor)lezen in hun groepen.

Abonnement

Twee leidsters lezen voor aan vijf baby's

Lid zijn bij FlevoMeer Bibliotheek biedt een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal heel veel voordelen, zoals voor elke groep een groepspas, twee maal per jaar een boekenpagina voor peuters, een boekenshow, themacollecties en gratis onderhoudsservice.

Boekstart in de kinderopvang

Mobiele telefoons met daarop de boekstart-app

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart in de kinderopvang stimuleert het voorlezen van baby's en peuters in de kinderopvang en zorgt ervoor dat (voor)lezen een belangrijke plek inneemt.

Voorlezen

Agenda kinderactiviteiten

 • Vrijdag Blijdag: Kleurrijke portretten met Hiky Helmantel

  Ook in het najaar 2022 organiseert FlevoMeer Bibliotheek Urk uitdagende, creatieve workshops en voorstellingen in het kader van Vrijdag Blijdag. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen in Urk hun creativiteit ontwikkelen...

  vrijdag 2 september 2022, van 16:00 tot 17:00

  FlevoMeer Bibliotheek Urk

 • Voorleesmiddag in Zeewolde

  Elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand kunnen kinderen tot 4 jaar komen genieten van de mooiste verhalen. De voorleesmiddagen zijn gratis.

  woensdag 7 september 2022, van 16:00 tot 16:30

  FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

 • Opgroeicafé in Dronten

  Het Opgroeicafé is een plek waar ouders/opvoeders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en informatie ontvangen op het gebied van opvoeden en opgroeien.

  dinsdag 13 september 2022, van 10:00 tot 11:30

  FlevoMeer Bibliotheek Dronten

Naar alle kinderactiviteiten