Kinderopvang

Al vroeg beginnen met voorlezen zorgt ervoor dat kinderen later meer en beter kunnen lezen. Het vergroot de woordenschat, versterkt het taalgevoel en prikkelt de fantasie! FlevoMeer Bibliotheek helpt peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en gastouders en de naschoolse opvang met (voor)lezen in hun groepen.

Abonnement

Twee leidsters lezen voor aan vijf baby's

Lid zijn bij FlevoMeer Bibliotheek biedt een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal heel veel voordelen, zoals voor elke groep een groepspas, twee maal per jaar een boekenpagina voor peuters, een boekenshow, themacollecties en gratis onderhoudsservice.

Boekstart in de kinderopvang

Mobiele telefoons met daarop de boekstart-app

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart in de kinderopvang stimuleert het voorlezen van baby's en peuters in de kinderopvang en zorgt ervoor dat (voor)lezen een belangrijke plek inneemt.

Voorlezen

Agenda kinderactiviteiten

 • Maak een eigen zonnecellenhouder (9 t/m 15 jaar)

  Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou beweging uit de zon te halen?

  zaterdag 3 juli 2021, van 15:00 tot 16:30

  Online

  Bekijk details van Maak een eigen zonnecellenhouder (9 t/m 15 jaar)

 • Vrijdag Blijdag Zomereditie: Little Princess Party

  Wie wil er nou niet een echte prinses ontmoeten? Dat kan deze zomer bij FlevoMeer Bibliotheek. Tijdens Vrijdag Blijdag kunnen kinderen vanaf 4 jaar lezen, knutselen en op de foto met een bekende prinses....

  vrijdag 16 juli 2021, van 15:00 tot 16:00

  FlevoMeer Bibliotheek Urk

  Bekijk details van Vrijdag Blijdag Zomereditie: Little Princess Party

 • Vrijdag Blijdag Zomereditie: Maak een trilbotje met de TechChicks

  Kom technisch knutselen met de TechChicks en maak een trilbotje. Dit botje heeft als basis een dopje. Je kunt uit meerdere formaten kiezen, zodat je lekker je eigen fantasie tot leven kunt brengen. Ook...

  vrijdag 16 juli 2021, van 15:00 tot 16:00

  FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

  Bekijk details van Vrijdag Blijdag Zomereditie: Maak een trilbotje met de TechChicks

Naar alle kinderactiviteiten