• Bibliotheek weer open

  De bibliotheken zijn weer open. Wil je toch thuis aan de slag? Ga dan naar het Digi-Taalhuis.

 • Huis voor Taal Lelystad

  Huis voor Taal is dé plek in FlevoMeer Bibliotheek Lelystad waar je kunt oefenen met de Nederlandse taal. Wij bieden laagdrempelige taalondersteuning aan volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven of digitale vaardigheden.

 • Huis voor Taal Noordoostpolder

  In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder is een aangename ruimte ingericht met computers, oefenprogramma’s, aangepaste leer- en leesboeken en het regionale taalaanbod. Huis voor Taal biedt mogelijkheden voor leren, ontmoeten en coachen.  

 • Huis voor Taal Urk

  Iedereen die een vraag heeft over taallessen, zelf of met hulp van een taalvrijwilliger wil gaan oefenen, of belangstelling heeft om vrijwillige taaltrainer te worden, wordt uitgenodigd langs te komen.

 • Huis voor Taal Dronten

  In de Kenniswerkplaats op de tweede verdieping van de bibliotheek is een Huis voor Taal ingericht. Een unieke plaats voor volwassen Drontenaren die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal.

 • Wil je Nederlands leren?

  Of oefenen met lezen en schrijven?
  Kom naar Huis voor Taal in de bibliotheek.
  Je bent van harte welkom!

Theatergroep Bieb - Ken je mij

Theatergroep Bieb is een groep anderstalige Nederlanders die een passie voor theater hebben. Dit jaar zouden zij een voorstelling maken in het kader van 75 jaar vrijheid, maar door het coronavirus zijn zij genoodzaakt een andere manier te zoeken om hun verhaal te vertellen. Dit keer een mooie samenwerking met de AZC band uit Dronten. De leden van de AZC band leerden dit lied in het Nederlands, terwijl de spelers van theatergroep Bieb de tekst vertaalde naar hun moedertaal.

"Wat een fantastische video. Hartverwarmend en ontroerend. Veel dank voor het initiatief." 
Huub Oosterhuis (heeft dit nummer geschreven)

De digitale wereld

Digitale vaardigheden zijn vandaag bijna even belangrijk als lezen en schrijven. De bibliotheek biedt de helpende hand aan mensen die moeite hebben met het gebruik van internet en digitale hulpmiddelen, met een speciale focus op laaggeletterden en digibeten.

Huis voor Taal

Steeds meer mensen, jong, oud, Nederlander of medelander, vinden de weg naar Huis voor Taal. Het is dé plek om basisvaardigheden bij te leren, zoals de Nederlandse taal maar ook digitale vaardigheden en het opdoen van contacten. Dit filmpje laat via beeld en geluid zien waar en hoe volwassen inwoners van Lelystad hun Nederlandse taalvaardigheid op laagdrempelige wijze kunnen verbeteren. Het is te zien in de wachtkamers van gezondheidscentra en op publieke gebouwen op de beeldschermen.

Mini conferentie over bibliotheek en ouderbetrokkenheid

De bibliotheek helpt vluchtelingen

Taalkit Dutch helpt vluchtelingen vanaf dag één de taal te leren.