• Huis voor Taal Lelystad

  Elke dag wordt er in het Huis voor Taal Lelystad open spreekuur gehouden. Iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren lezen en schrijven, is hier van harte welkom.

 • Huis voor Taal Noordoostpolder

  In FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder is een aangename ruimte ingericht met computers, oefenprogramma’s, aangepaste leer- en leesboeken en het regionale taalaanbod. Huis voor Taal biedt mogelijkheden voor leren, ontmoeten en coachen.  

 • Huis voor Taal Urk

  Iedereen die een vraag heeft over taallessen, zelf of met hulp van een taalvrijwilliger wil gaan oefenen, of belangstelling heeft om vrijwillige taaltrainer te worden, wordt uitgenodigd langs te komen.

 • Huis voor Taal Dronten

  In de Kenniswerkplaats op de tweede verdieping van de bibliotheek is een Huis voor Taal ingericht. Een unieke plaats voor volwassen Drontenaren die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal.

 • Beter leren lezen en schrijven!

  Wil je beter leren spreken of luisteren? Kom naar het Huis voor Taal in de bibliotheek, een leuke plek om naar toe te gaan.

  • dinsdag 19.00-20.30 groepsles voor Polen
  • woensdag 09.30-11.00 een multiculturele leesclub

Nieuws

 1. Workshops voor (taal)vrijwilligers in Flevoland

  Op 27 september is het zo ver! Een themamiddag gericht op 'een leven lang leren' met workshops voor alle enthousiaste (taal)vrijwilligers.

  6 september 2018

  Bekijk details van Workshops voor (taal)vrijwilligers in Flevoland

 2. Huis voor Taal Dronten verrast door eindejaarsgift

  Afgelopen week werd Huis voor Taal Dronten verrast met een eindejaarsgift door een aantal organisaties.

  22 december 2017

  Bekijk details van Huis voor Taal Dronten verrast door eindejaarsgift

 3. TaalHelden van Flevoland zijn bekendgemaakt

  Gedeputeerde Michiel Rijsberman heeft in Swifterbant de provinciale Taalhelden bekendgemaakt: taalcursist Yasser Younes uit Dronten, taalbegeleider Hanneke Marseille uit Dronten en bruggenbouwer Gonny...

  6 september 2017

  Bekijk details van TaalHelden van Flevoland zijn bekendgemaakt

 4. Wethouder reikt certificaten uit aan taalvrijwilligers

  Woensdagavond reikte Wim van der Es, wethouder Onderwijs en Cultuur van gemeente Zeewolde, certificaten uit aan de taalvrijwilligers van het Huis voor Taal Zeewolde. De vrijwilligers werden van harte gefeliciteerd...

  25 mei 2017

  Bekijk details van Wethouder reikt certificaten uit aan taalvrijwilligers

 5. Goed einde basiscursus internet

  "Het was een hele goede cursus". Afgelopen dinsdag werd de cursus Klik en Tik afgesloten in bibliotheek Urk. Janneke Romkes van bibliotheek Urk hielp zo'n 15 cursisten de afgelopen weken bij het wegwijs...

  20 april 2017

  Bekijk details van Goed einde basiscursus internet

 6. Huis voor Taal Zeewolde feestelijk geopend

  Burgemeester Gorter en Yvonne Kroonenberg waren vandaag eregasten tijdens de officiële opening van het Huis voor Taal in Zeewolde

  31 maart 2017

  Bekijk details van Huis voor Taal Zeewolde feestelijk geopend

 7. Prinses Arabella viert een voorleesfeestje met Janneke Sparreboom

  Vrijdag 7 oktober vierden de Vrienden van de Bieb, FlevoMeer Bibliotheek, De Kubus, de VoorleesExpress en Huis voor Taal Lelystad gezamenlijk een feestje gevierd tijdens de Kinderboekenweek.

  8 oktober 2016

  Bekijk details van Prinses Arabella viert een voorleesfeestje met Janneke Sparreboom

 8. Medewerkers Huis voor Taal worden tweede

  Erna Phaff-Nauman en Sabine de Bruijn van het Huis voor Taal Lelystad zijn tweede geworden als Leermeester bij de landelijke dag van het Festival van het Leren.

  16 september 2016

  Bekijk details van Medewerkers Huis voor Taal worden tweede

 9. Wethouders Dronten en Lelystad trots op vrijwilligers Huis voor Taal

  Op 10 mei trokken de Huis voor Taal locaties Dronten en Lelystad samen op en brachten het werk van Huis voor Taal én haar vrijwilligers in beeld met wethouder van Amerongen van gemeente Dronten en wethouder...

  13 mei 2016

  Bekijk details van Wethouders Dronten en Lelystad trots op vrijwilligers Huis voor Taal

Meer

De digitale wereld

Digitale vaardigheden zijn vandaag bijna even belangrijk als lezen en schrijven. De bibliotheek biedt de helpende hand aan mensen die moeite hebben met het gebruik van internet en digitale hulpmiddelen, met een speciale focus op laaggeletterden en digibeten.

Huis voor Taal

Steeds meer mensen, jong, oud, Nederlander of medelander, vinden de weg naar Huis voor Taal. Het is dé plek om basisvaardigheden bij te leren, zoals de Nederlandse taal maar ook digitale vaardigheden en het opdoen van contacten. Dit filmpje laat via beeld en geluid zien waar en hoe volwassen inwoners van Lelystad hun Nederlandse taalvaardigheid op laagdrempelige wijze kunnen verbeteren. Het is te zien in de wachtkamers van gezondheidscentra en op publieke gebouwen op de beeldschermen.

De bibliotheek helpt vluchtelingen

Taalkit Dutch helpt vluchtelingen vanaf dag één de taal te leren.