Huis voor Taal Dronten

In de bibliotheek in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant is er een Huis voor Taal.

Ontmoetingsplek

Vrijwilligers helpen inwoners met het verbeteren van hun Nederlands. Huis voor Taal is een plek om elkaar te ontmoeten. Vrijwilligers organiseren diverse activiteiten om bezoekers uit te dagen en met de taal bezig te zijn. Binnen het Huis voor Taal zijn (leer)boeken op diverse niveaus en oefenprogramma’s op de computer beschikbaar. 

Deskundig hulpteam

De vrijwilligers zijn opgeleid om deskundige hulp te bieden.  Aanmelding kan bij de taalvrijwilligers. Na een aanmelding wordt besproken wat je graag wil gaan doen. Natuurlijk kunnen bezoekers ook gewoon aansluiten bij de wekelijkse praatgroepen. 

Taaltrajecten

De intentie van het Huis voor Taal is om deelnemers zelfredzaam te maken. We gaan op zoek naar de persoonlijke hulpvraag. In een vervolggesprek worden de diverse mogelijkheden besproken. Daarna kiezen we samen voor een passend traject.

Eigen website en Facebookpagina's

Huis voor Taal blijft zich door ontwikkelen. Op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen? Kijk dan op de website van Huis voor Taal Dronten of de Facebookpagina Huis voor Taal Dronten

Open Leercentrum Dronten

Open Leercentrum is een ruimte waar de deelnemers zelfstandig kunnen leren op allerlei gebieden zoals taal, computer, internet, rekenen, theorie examen, gezondheid, samenleving enz. Vrijwilligers zijn aanwezig om je te helpen. De vrijwilligers staan ook klaar voor alle vragen over de administratie, invullen van formulieren of aanvragen van toeslagen of ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

Voor wie: Inwoners Gemeente Dronten
Waar: Rode zaal Meerpaal
Wanneer: Elke dinsdagmiddag
Tijd: van 13.00 uur tot 15.00 uur

Samen werken naar geletterdheid

Organisaties zoals Stichting Lezen en Schrijven, ROC Flevoland, Flevotaal, Kwintes, Humanitas, Kinderopvang Dronten, Welzijn Dronten zoeken naar kansen om elkaar te ondersteunen in de aanpak van laaggeletterdheid. Ook de Gemeente Dronten is nauw betrokken bij dit project. Het Huis voor Taal heeft door deze contacten een breed netwerk opgebouwd. Deelenemers kunnen hierdoor snel naar de juiste instantie worden doorverwezen.