Huis voor Taal Urk

Iedereen die een vraag heeft over taallessen, zelf of met hulp van een taalvrijwilliger wil gaan oefenen, of belangstelling heeft om vrijwillige taaltrainer te worden, wordt uitgenodigd langs te komen.

Het Huis voor Taal is er voor anderstaligen en voor mensen die hier geboren en getogen zijn. In de gemeente Urk zijn er naar schatting 2.600 mensen tussen de 15 en 74 jaar die grote moeite hebben met lezen en schrijven. Dit is 14% van alle inwoners in Urk. In heel Nederland heeft ongeveer één op de negen mensen moeite met lezen en schrijven.

Spreekuur

Iedereen die een vraag heeft over taallessen, zelf of met hulp van een taalvrijwilliger wil gaan oefenen, of belangstelling heeft om vrijwillige taaltrainer te worden, wordt uitgenodigd langs te komen. Wij helpen graag! Voor vragen kan gebeld worden met het algemene telefoonnummer van de bibliotheek: 088 008 0770 of een email sturen naar urk@flevomeerbibliotheek.

Taal voor het Leven

Het Huis voor Taal is een samenwerking tussen het proefprogramma Taal voor het Leven van Stichting Lezen & Schrijven, de gemeente Urk, FlevoMeer Bibliotheek Urk en Caritas Urk. Taal voor het Leven werkt samen met docenten en geschoolde vrijwilligers en ze gebruikt op maat gemaakt lesmateriaal. Uniek aan deze aanpak is dat vrijwilligers mensen op een laagdrempelige manier, in bijvoorbeeld een bibliotheek, helpen naar een hoger lees- en schrijfniveau. Taal voor het Leven is naast de regio Flevoland ook actief in andere regio’s. Kijk voor meer informatie op http://www.taalvoorhetleven.nl.