Al onze vestigingen zijn voorlopig nog gesloten. Met de Afhaalbieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Tips voor Thuis voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Actueel

 1. Bouw een mini-escaperoom (8 tot 12 jaar)

  Heb jij weleens een escaperoom gedaan? Je moet dan binnen 60 minuten allemaal puzzels oplossen om zo uit de kamer te ontsnappen. Superspannend! In deze workshop bouwen we een eigen mini-escaperoom. Kunnen je vrienden jouw escaperoom oplossen?

  Van 15:00 tot 16:30

  Online

  za 08 mei

 2. Bouw je eigen huis (6 tot 10 jaar)

  Heb je altijd al eens een kasteel of je eigen huis willen bouwen? Doe dan mee met deze workshop. Je leert hoe je met kranten de mooiste huizen bouwt.

  Van 15:00 tot 16:30

  Online

  wo 12 mei

 3. Maak een robothand

  Altijd al willen weten hoe je vingers van binnen bewegen? Ga dan aan de slag met je eigen robothand. Wanneer je alle materialen hebt gekoppeld kan je de robothand laten bewegen. Lukt het jou om een duim op te steken?

  Van 15:00 tot 16:30

  Online

  za 15 mei

 4. Maak een filmpje zonder videocamera (6 tot 10 jaar)

  Wist je dat je ook zonder videocamera een filmpje kunt maken? In deze workshop ga je een wonderschijf maken met daarop jouw eigen filmpje.

  Van 15:00 tot 16:30

  Online

  wo 19 mei

 5. Zelf een projector bouwen (6 tot 8 jaar)

  Wil je met je telefoon een sterrenhemel maken? Doe dan mee aan deze workshop. Je gaat met een labcoach een projector maken van een wc-rolletje.

  Van 15:00 tot 16:30

  Online

  za 22 mei

 6. Maak een elektronische wenskaart

  Je plakt eenvoudige elektronische circuits met geleidende kopertape en maakt je eigen wenskaart met een speciale elektronische boodschap. Bijvoorbeeld lichtjes die oplichten als je de kaart opent. Naar wie ga jij de wenskaart toesturen?

  Van 15:00 tot 16:30

  Online

  wo 26 mei

 7. Maak je eigen lopende band (6 tot 10 jaar)

  Benieuwd hoe je met een leeg pak, potloden en een elastiekje een lopende band maakt? Doe dan mee met deze leuke workshop.

  Van 15:00 tot 16:30

  Online

  za 29 mei

Meer

Superboek

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Nieuw BoekStart magazine

boekstart voor jou

Baby's houden van boeken en u kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Viermaal per jaar verschijnt het magazine BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.