Actueel

 1. Opgroeicafé in Dronten

  Het Opgroeicafé is een plek waar ouders/opvoeders elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen delen en informatie ontvangen op het gebied van opvoeden en opgroeien.

  Van 10:00 tot 11:30

  FlevoMeer Bibliotheek Dronten

  di 11 dec

 2. Opgroei Café: Kleding ruilbeurs

  Ruim je kasten leeg en kom naar de laatste Koffie&COO ontmoeting voor de kerstvakantie in Flevomeer Bibliotheek te Emmeloord

  Van 10:00 tot 15:00

  FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder

  wo 12 dec

 3. Opgroeicafé in Zeewolde

  Gezellige ontmoetingen in een ongedwongen sfeer, waar jonge ouders elkaars verhalen kunnen delen en aanhoren. Dat is de insteek van het Opgroeicafé Zeewolde.

  Van 10:00 tot 11:30

  FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

  wo 12 dec

 4. Voorleesmiddag in Lelystad

  Vindt uw kind het ook zo leuk om voorgelezen te worden? Voorlezen geeft veel plezier aan kinderen en bovendien is het ook nog eens hartstikke leerzaam.

  Van 16:00 tot 16:30

  FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

  wo 12 dec

 5. Vrijdag Blijdag: Theater Het @penstaartje

  Theater Het @penstaartje heeft jarenlange ervaring op het gebied van peuter- en kleutervoorstellingen en weet met zijn creaties de kleine bezoeker te betoveren.

  Van 16:00 tot 17:00

  FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

  vr 14 dec

 6. Vrijdag Blijdag: Kerstknutsel

  Vrijdag Blijdag heeft altijd een leuke verrassing in petto. Kinderen kunnen dan vanaf 16.00 uur de mooiste kerstkaarten komen knutselen.

  Van 16:00 tot 17:00

  FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

  vr 14 dec

 7. Voorlezen voor peuters

  Elke maand kunnen kinderen tot 4 jaar komen genieten van de mooiste verhalen tijdens de voorleesochtend in de bibliotheek.

  Van 09:00 tot 09:45

  FlevoMeer Bibliotheek Biddinghuizen

  wo 19 dec

 8. Mama café in Lelystad

  FlevoMeer Bibliotheek Lelystad organiseert in samenwerking met kraamzorg elke twee weken een Mama café. ‘Een mooi begin’, aldus Humanitas en Homezorg.

  Van 09:30 tot 11:30

  FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

  wo 19 dec

 9. Voorleesmiddag in Zeewolde

  Elke 1e en 3e woensdagmiddag van de maand kunnen kinderen tot 4 jaar komen genieten van de mooiste verhalen. De voorleesmiddagen zijn gratis.

  Van 16:00 tot 16:30

  FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde

  wo 19 dec

Meer

Superboek

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Nieuw BoekStart magazine

boekstart voor jou

Baby's houden van boeken en u kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Viermaal per jaar verschijnt het magazine BoekStart voor jou! met tips over de nieuwste boekjes, voorlezen en multimedia. Met links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites.

Mijn menu

Leesapps

Er zijn veel leuke apps op de markt die te maken hebben met boeken en lezen. Wij hebben een selectie gemaakt en de apps beoordeeld.

 • Hans en Grietje - epic tales Bekijk details

  Het sprookje van Hans en Grietje wordt tot leven geroepen met deze app die tal van animaties heeft.

  Bekijk details van Hans en Grietje - epic tales

 • Goud voor Aap Bekijk details

  Het iBook Goud voor Aap is deel 4 van de serie Daar komt aap. De serie loopt op in moelijkheidgraad. Goud voor Aap is voor beginnende lezertjes op AVI-niveau M3.

  Bekijk details van Goud voor Aap

 • Annie & Bas Bekijk details

  Omdat het zo hard waait raakt de jurk van Annie onder de plas van hond Bas. Als ze met haar omvangrijke jurk gaat wapperen om ‘m droog te krijgen vliegt ze onverhoeds de lucht in.

  Bekijk details van Annie & Bas