Streaming luisteren

Nieuw is het via streaming beluisteren van gesproken boeken. Het enige wat u nodig heeft om een gesproken boek te beluisteren, is een lidmaatschap van de bibliotheek. Op www.bibliotheek.nl/passendlezen kunt u een account aanmaken en een Verklaring Leesbeperking invullen, waarna u direct toegang heeft tot meer dan 45.000 gesproken boeken. Van streekroman, tot detective en jeugdboek.

Grootletterboeken

Als u moeite heeft met de kleine letters in een boek heeft de bibliotheek Grootletterboeken. Daarin zijn de letters bijna twee keer zo groot als die in gewone boeken.

Karaokelezen

er wordt een foto gemaakt van een boekenkast met een tablet.

Karaokelezen doe je met karaokeboeken. Je leest digitaal een boek en tegelijkertijd luister je naar een gesproken versie van jouw boek. 

E-books

U kunt nu gemakkelijk duizenden e-books lenen met uw Bibliotheekpas. Het aanbod is te lezen op tablet, mobiel, computer en deels op e-reader. Het lenen van e-books is gratis voor leden en er is een aanbod van 25.000 titels beschikbaar.  

Superboek

Lekker lezen met je oren! Lezen is leuk. Maar als je dyslectisch bent of moeite hebt met zien, is het ook best moeilijk. Superboek helpt! Met gratis gesproken boeken. Via internet, in de app Daisylezer of op Daisy-cd. Heb je een leesbeperking? Schrijf je dan hier gratis in en ontdek supersnel de mooie, gekke en spannende verhalen van Superboek.

Luister altijd & overal

Met Daisylezer kunt u op ieder gewenst moment luisteren naar de gesproken boeken, kranten en tijdschriften in Daisy-formaat die worden aangeboden door Bibliotheekservice Passend Lezen.

Mijn menu

LuisterBieb

Heeft u al gehoord over de LuisterBieb-app? Hier leest u meer over deze gratis app. Met de LuisterBieb kunt u genieten van meer dan 200 luisterboeken en hoorcolleges, waar en wanneer u maar wilt.

Hoe werkt passend lezen

Website laten voorlezen