Vacature Programmacoördinator geletterde samenleving

FlevoMeer Bibliotheek zoekt per direct een ondernemende en inspirerende programmacoördinator voor de maatschappelijke opgave De geletterde samenleving.

FlevoMeer Bibliotheek is een vrijplaats, een plek voor iedereen. We dragen bij aan een sterke samenleving in een tijd waarin veel van onze inwoners wordt gevraagd. FlevoMeer Bibliotheek werkt aan een geïnspireerd, geïnformeerd, betrokken en vaardig Flevoland en daar zetten we ons voor in. Er is genoeg te doen.

Wij zoeken jou

Onze ambitie blijft niet bij woorden. Om hier vorm aan te geven hebben we vier maatschappelijke opgaven geformuleerd (zie voor meer informatie onze beleidsvisie):

• De geletterde samenleving
  • De Plek
  • Leven lang ontwikkelen
  • Participatie in de informatiesamenleving

De maatschappelijke opgaven worden vormgegeven door projecten, zowel op lokaal als organisatieniveau. En zowel in samenwerking met medewerkers van FlevoMeer Bibliotheek als samenwerkingspartners. De maatschappelijke opgaven moeten nog verder vorm krijgen. Ben jij degene die samenhang creëert tussen projecten? Houd je van pionieren, nieuwe kansen creëren en tegelijkertijd mensen te verbinden om tot resultaten te komen? Dan komen wij graag in contact met jou.

Wat doet een programmacoördinator?

• Je hebt een verbindende, stimulerende en aanjagende rol binnen de organisatie (zowel op inhoud als proces) met als doel om een samenhangend programma te creëren en op deze wijze invulling te geven aan de maatschappelijke opgave.
  • Je vertaalt externe ontwikkelingen door naar projecten binnen de maatschappelijke opgave.
  • Je stimuleert en inspireert medewerkers om een bijdrage te leveren aan de projecten binnen de maatschappelijke opgave.
  • Je bent dé ambassadeur van FlevoMeer Bibliotheek in externe netwerken.
  • Je ziet en benut mogelijkheden voor het creëren van een 3e geldstroom en subsidies.

Wat vragen wij?

• Je hebt HBO+ werk- en denkniveau.
  • Je hebt een inspirerende visie op de maatschappelijke opgave De geletterde samenleving en wat we hiermee kunnen bereiken.
  • Je bent innovatief en creatief, kunt goed samenwerken en hebt probleemoplossend vermogen.
  • Je durft buiten de gebaande paden te denken.
  • Je hebt een bedrijfsmatige blik en weet binnen onze ambities te prioriteren.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken.
  • Je bent ondernemend en initiatiefrijk.

Over ons

FlevoMeer Bibliotheek is een neutrale, inspirerende, open plek waar iedereen welkom is en zich thuis kan voelen. Wij verbinden en inspireren mensen met kennis, informatie en cultuur, FlevoMeer Bibliotheek is daarin de schakel. We werken aan het verkleinen van de verschillen, aan zelfredzame inwoners en een krachtige samenleving.

Wij zien kansen en nemen initiatief voor samenwerkingen met inwoners, het bedrijfsleven en instellingen. Wij kennen de behoeftes van inwoners en bedienen deze met een, daarop aansluitende, aantrekkelijke programmering. Wij zijn waar dit nodig is.

FlevoMeer Bibliotheek heeft vestigingen in de gemeenten Lelystad, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. We hebben ongeveer 100 medewerkers in dienst verdeeld over zeven vestigingen en het hoofdkantoor, ruim 61.000 leden, 850.000 bezoekers per jaar en organiseren jaarlijks 3.250 activiteiten.

Ben je geïnteresseerd in deze functie en wil je meer weten, neem dan contact op met Jan Steffens. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-23666726.

Stuur je sollicitatie

Spreekt dit je aan, solliciteer dan naar de functie van programmacoördinator. Het betreft een functie van 28 uur per week.

Verras ons met jouw sollicitatie en stuur deze met CV voor 22 september a.s. onder vermelding van ‘vacature programmacoördinator’ naar info@flevomeerbibliotheek.nl.

De gesprekken vinden plaats in week 38.

De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Openbare Bibliotheken. FMB ontwikkelt op dit moment de mogelijkheid om hybride te werken. De functie wordt ingeschaald in schaal 9 afhankelijk van je opleiding en ervaring tot maximaal € 4.158,- bij een fulltime dienstverband.

24/7 welkom via flevomeerbibliotheek.nl, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet op prijs gesteld.