Onze vestigingen zijn gesloten t/m 20 april. Met de AfhaalBieb is het nog steeds mogelijk om materiaal te lenen. Wil je weten wat de bibliotheek nog meer te bieden heeft? Bekijk dan onze Thuisblijftips voor jeugd, jongeren en volwassenen. Meer informatie over de sluiting vind je op deze pagina.

Leeshulpmiddelen

daisyspeler, orionwebbox

Via de bibliotheek kunt u een aantal leeshulpmiddelen lenen.

Daisyspeler

Dankzij de Daisyspeler kunnen jongeren en volwassenen met een visuele handicap of beperking en mensen met dyslexie of fysieke leesproblemen blijven lezen.

Een Daisy-rom is een gesproken boek. Geen luisterboek, want bij de Daisy-rom kunt u via de zoekstructuur van de Daisy-speler navigeren in de tekst naar bijvoorbeeld pagina’s, hoofdstukken en/of rubrieken. Ook kan de afspeelsnelheid geregeld worden. Een Daisy-speler heeft extra grote knoppen, en is eenvoudig te bedienen. Zo kunt u zonder inspanning en met groot gemak een boek lezen. U kunt een Daisy-speler lenen in de bibliotheek om dit apparaat eens uit te proberen voordat u tot aanschaf over gaat.

Orionwebbox

De Orionwebbox is een compact apparaat waarmee gesproken (lees)materiaal beluisterd kan worden. Het biedt de mogelijkheid om, op een voor de gebruiker geschikt moment, te luisteren naar bijvoorbeeld gesproken boeken, kranten, tijdschriften of informatieve programma’s. Ook krijgt u via de webbox direct toegang tot de krant van vandaag en het laatste ANP-nieuws. Omdat de webbox alleen werkt via internet is een internetaansluiting noodzakelijk.

Ook de Orionwebbox kan via de bibliotheek geleend worden om uit te proberen.  

Meer weten? Voor meer informatie over hulp bij het lezen kunt u terecht bij